bearcraftbeers-middelburg.nl gebruikt cookies om [het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen op onze website te vergemakkelijken/ uw instellingen en voorkeuren te onthouden]. U kunt deze cookies uitzetten via uw browser [of via uw profielpagina] maar dit kan het functioneren van onze website negatief aantasten.

Zeeuwse streek bieren

  • Brouwerij Vermeersen

    Brouwerij Vermeersen

    De geschiedenis van de brouwerij begint in 1821, wanneer de heren Wauters, Faseert en Neyt op de gewelven van een oud recoletteklooster brouwerij de Halve Maan stichtten. allen zijn ze telgen uit Vlaamse brouwersgeslachten. De brouwerij kent een succesvol bestaan in Zeeuwsch-Vlaanderen en het Java bier, dat in 1908 op de markt komt is een lokaal Iconisch bier. Terwijl in het begin van de 20ste eeuw Brouwers in Nederland massaal overschakelen op de productie van het Pilsener type blijven de Hulsterse Brouwers volharden in het brouwen van bovengistend bier. Zelfs wanneer alle overige Nederlandse brouwerijen Pilsener brouwen, stroomt er in Hulst nog traditioneel bier uit de ketels. In 1968 wordt de brouwerij in de binnenstad van Hulst gesloten en worden de kelderrechten verkocht aan Paul Vermeersen, die voor die tijd distributeur van het Hulsterse bier was.

    In 1989 wordt een nieuwe brouwerij in gebruik genomen buiten de vesting aan de Absdaalseweg. . In die tijd wordt het “Dobbele Java” van de oude brouwerij gebrouwen maar wordt ook het Zeeuwsche Witte gelanceerd. In 1999 wordt het oude Stationsgebouw achter de brouwerij gerestaureerd en kunnen bezoekers ter plaatse genieten van de lokale bieren. Vanaf 2010 wordt de oude brouwerij installatie grondig gemoderniseerd met een nieuwe afvullijn, een nieuwe centrifuge, Meura filter, stoogenerator etc. In 2016 wordt de naam “bierbrouweriij Vermeersen” aangenomen. De verwarring met de brouwerij in Brugge gaf in een tijd van Untapped, Facebook en marktuitbreiding de doorslag. Op dit moment richt de brouwerij zich op het brouwen van mooie evenwichtige bieren uit, voorzover mogelijk, lokale ingrediēnten voor de Zeeuwse Markt.

  • Bouwerij Dutch Bargain

    Bouwerij Dutch Bargain

    Het begon allemaal in 2011 met de drie eigenzinnige bierbrouwers, Marc Menue, Stijn Jordans en Thibo Baccarne.
    Sindsdien hebben we ons omringd door een toegewijd team specialisten.
    Toen de brouwerij in hartje Groede uit de voegen barstte, zijn we op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Die vonden we in een pand om de hoek, de oude gemeenteschool van Groede.
    En zo werd brouwerij Dutch Bargain geboren.
    Het trotse thuis van het eigenwijze Dutch Bargain en het luxe Marckensteijn.

  • Brouwerij Rodanum - Biertainment

    Brouwerij Rodanum - Biertainment

    Benieuwd naar het gezicht achter Brouwerij Rodanum?

    Dan kom je bij Frank Schout terecht. Zijn fascinatie voor bier en eten zijn al sinds zijn jeugd. Koken was al vroeg een hobby van Frank. Om daar verder in te verdiepen heeft hij in het midden van de jaren ’90 bij Syntra West te Brugge de opleiding “traiteur” doorlopen, gevolgd door de specialisatie “gastronomisch koken”.
    In dezelfde periode hield hij zich ook bezig met bierbrouwen, alhoewel zich dat beperkte tot kant-en-klare bierkits.

    Door Frank Schout drukke gezinsleven en baan maakte dat het bierbrouwen op een laag pitje kwam te staan.

    In het voorjaar van 2014 begon hij weer met het brouwen van bier. Dit keer niet met kant en klare pakketten, maar als “vol-mout-brouwer”. Dus dat betekent: schroten, maischen, filteren, koken en gisten, bottelen etc. Het hele proces van begin tot eind. In juni 2015 heeft hij bij Syntra West tevens de opleiding tot Zytholoog (bierkenner) met goed gevolg afgerond.
    Inmiddels heeft hij een aantal bieren gebrouwen, waarvan “Tripel Jules”,“Saison Jane” en de “Ipa Aquila” welk bij ons verkrijgbaar zijn. De recepten voor de bieren worden door Frank zelf samengesteld en gebrouwen in batches van 10 of 20 liter.

    Het zoeken naar het juiste recept is een interessante bezigheid en vergt veel geduld. Het is dan ook geen uitzondering om diverse keren te proberen tot je het juiste bier hebt. Frank is altijd wel in de weer met een nieuw recept en andere types bier. Naast de “Triple Jules”, “Saison Jane” en “Ipa Aquila” zullen er in de toekomst nog meer bieren verkrijgbaar zijn, maar pas wanneer het recept Frank zijn volledige goedkeuring verdient.

  • Brouwerij Slot Oostende

    Brouwerij Slot Oostende

    De brouwerij is het hart van het slot.
    Ze brouwen al sinds 2016 en sinds 2017 werken ze waar ze thuishoren: middenin Slot Oostende.

    Klein en flexibel
    In een professionele microbrouwerij zoals Slot Oostende zit je met je neus bovenop het brouwproces. De ketels zijn relatief klein. Dat houdt ons flexibel. Doordat we kleine hoeveelheden bier brouwen, is er ruimte om te experimenteren. We moeten twee keer brouwen om één tank vol bier te krijgen. Gelukkig is brouwen onze lust en ons leven en is dat dus helemaal geen straf.

    Alles voor de beste smaak
    Is het bier op smaak? Bier is een natuurproduct en dat betekent dat het van tank tot tank verschilt wanneer het bier optimaal op smaak is. Tegen de tijd dat het bier uitgegist is, komt Brouwmeester Jens regelmatig even proeven (de tanks hebben een speciaal kraantje daarvoor) zodat het bier op exact het juiste moment gebotteld wordt.

    Brouwmeester Jens van Stee aan het woord
    “Het is een uit de hand gelopen hobby,” mag Jens van Stee, de brouwmeester graag zeggen over zijn werk. En daarmee doet hij, bescheiden als hij is, zichzelf flink te kort. Met een achtergrond in scheikunde en biergerichte opleidingen, cursussen en stages en vooral: heel veel enthousiasme, kennis, kunde en doorzettingsvermogen heeft hij alle ingrediënten in huis om een topbrouwer te zijn. En dan is hij met zijn bouwjaar 1990 ook nog eens een van de jongste brouwmeesters van het land. Het mooie van werken bij Slot Oostende? “Het is hier helemaal ingericht zoals ik het wil. Ik ken de ketels op m’n duimpje. En die locatie. Daar sta ik niet altijd bij stil als ik aan het werk ben, maar het is hier natuurlijk prachtig!”

  • Brouwerij Kees!

    Brouwerij Kees!

    Hoe het ooit begon...
    Kees Bubberman, eigenaar en brouwmeester van Brouwerij Kees, heeft in de afgelopen jaren naam gemaakt in het internationale speciaal bier-landschap. Een klein stukje historie: als verdienstelijk thuisbrouwer kreeg Kees van lokale brouwerij Emelisse uit Kamperland de kans om aan de slag te gaan als professioneel brouwer. Hier groeide Kees uit tot brouwmeester van internationale faam. Naast de klassieke stijlen brouwde Kees met veel lef en passie tientallen op Brits en Amerikaans leest geschoeide bieren, waaronder zware Porters, coffee stouts en IPA’s.

    Een eigen brouwerij in 2015.
    Die droom kwam uit: in zijn thuisstad Middelburg staat nu Brouwerij Kees! Meteen had Kees een vliegende start: in het eerste jaar van zijn bestaan werd Brouwerij Kees verkozen tot één van de beste nieuwkomers op Ratebeer.com. Deze internationale aandacht bracht de bieren van Kees sindsdien van Nederland tot ver buiten de landsgrenzen.

  • Brouwerij Barbier

    Brouwerij Barbier

    Het verhaal achter Barbier®.

    Luc Weemaes, de oprichter en eigenaar van Barbier, brouwt sinds 1986 zijn eigen bier.
    Het begon op zijn 18e als een soort lolletje. Hij werd lid van een bier- en wijnmakergilde Ambrasserie te Clinge.
    Misschien begon de liefde voor bier eigenlijk al eerder. Hij verzamelde namelijk als jonge jongen al bierglazen en aanverwante artikelen. De hobby groeide uit tot een ware verzameling van zo’n 1300 bierglazen in alle soorten en maten. Uiteraard was hij toen ook lid van de BAV (bierartikelenverzamelaars).

    Deze hobby werd beëindigd, maar het bierbrouwen bleef. Ergens in de jaren 90 volgde hij een opleiding tot bierkeurmeester waarna hij bierkeurmeester werd. En in diezelfde periode haalde hij zijn opleiding cafébedrijf. Met dit laatste heeft hij nooit iets beroepsmatig gedaan, maar wie weet…

    De optelsom van jaren hobby brouwen en bierkeurmeesterschap zorgde ervoor dat zijn bieren steeds beter en beter werden. Het bleef altijd een hobby waarvan het resultaat binnenshuis geconsumeerd werd. Tot hij in 2016 bedacht dat het tijd werd om een grote publiek te laten genieten van zijn bieren. Barbier® werd een feit.

    Barbier®, bier met stijl. Barbier is een stijlvol bier dat overal gedronken kan worden. De naam verraadt waar de voorliefde van consumeren naar toe gaat, de barbier. Bij een bezoek aan de barbier is het gewoonlijk om een biertje te drinken. Barbier is bier met stijl. Een stijl gebaseerd op de bezoeker en op elementen van de barbierszaak: Old School en Vintage, maar ook innovatief. Barbier kent verschillende soorten, momenteel zijn er vijf soorten op de markt, Barbier Irish Stout, Barbier Tarwe Tripel, Barbier Amber, Barbier BLND en Barbier Vlierbes. De keuze voor deze bieren is bepaald door een onafhankelijke adviescommissie. Barbier is verkrijgbaar bij o.a. barbers, horeca, slijterijen en via de website. De gedachte zou te namelijk absurd zijn dat mannen met een baard het alleenrecht zouden hebben dit mooie exclusieve bier te kunnen drinken. Forget it men!

  • Baardaap Brewing

    Baardaap Brewing

    Een bebaarde brouwer, een avontuurlijk karakter en een onverminderde passie voor goed bier.
    Zo werd in maart 2018 Baardaap Brewing geboren. Vanuit de Middelburgse wildernis maken we een diversiteit aan levendige bieren met een unieke beleving.
    Uitdagend, avontuurlijk en altijd vol van smaak. Kwaliteit en creativiteit staan binnen onze experimentele werkwijze centraal. The sky is the limit! We kleuren soms graag buiten de lijntjes en zoeken de grenzen op, zonder daarmee in het extreme te gaan. Door te spelen met verrassende ingrediënten creëren we kleurrijke bieren voor de eigenzinnige genieter.

    Unplug from the ordinary! Adventurous beer awaits.

  • Bear Craft Beers

Menu

Share

QR code

Settings