Amerikaanse bieren
Amerikaans bier heeft lange tijd een slechte naam gehad en veel Amerikanen zullen nog steeds een geïmporteerd Europees bier hoger waarderen dan een eigen bier. In Amerika kunnen bieren als Stella Artois, Heineken of Grolsch zelfs als luxebier worden gedronken, terwijl ze in eigen land toch vooral als simpele doordrinkers worden beschouwd. Een voorbeeld van simpel Amerikaans bier is het zogenaamde malt liquor.
De laatste jaren is de Amerikaanse bierconsument echter kritischer en zelfbewuster geworden. Kleine, kwalitatief sterke brouwerijen slagen er meer en meer in de markt te veroveren en bierkenners kunnen meer dan ooit waardering opbrengen voor Amerikaans speciaalbier, het zogeheten craft beer. Hoewel de Amerikaanse bieren nog vaak aanleunen bij Europese stijlen, slagen veel brouwerijen erin toch een heel eigen smaak en traditie op te bouwen. Amerikaanse bierstijlen die internationaal aanzien genieten, zijn onder andere Amerikaanse pale ales en India pale ales naar Engels voorbeeld, maar gebrouwen met eigen hopvariëteiten die het bier een opvallende fruitige smaak geven.
In 2020 was het aandeel van craft beer zo'n 12% van de totale Amerikaanse biermarkt
Subcategories
-
SweetWater Brewery
SweetWater Brewing Company is een ambachtelijke brouwerij, opgericht in 1997 door Freddy Bensch en Kevin McNerney in Atlanta, Georgia. De bieren van SweetWater zijn ongepasteuriseerd en de distributie is beperkt
-
Cascade Brewing
Cascade Brewing is sinds 2006 een pionier in de renaissance van zuur bier en is de trotse vernieuwer van de Northwest Sour Ale. We zijn van nature de definitie van ambachtelijk brouwen: we zijn niet gebonden aan stilistische richtlijnen, alleen onze eigen verbeeldingskracht en de ingrediënten die we kunnen gebruiken. Onze onderscheidende zure biermelanges bevatten fruitige, vatgerijpte ales die een complexe reeks smaken bieden die zijn afgeleid van in het noordwesten geteelde ingrediënten, waarbij elke release de unieke subtiliteiten van het groeiseizoen van dat jaar vastlegt. Onze bieren worden gebrouwen in onze oorspronkelijke brouwerij in het zuidwesten van Portland, vervolgens gemengd en gerijpt in ons nabijgelegen Blending House, dat meer dan 1.300 eikenhouten vaten en negen foudre-tanks bevat.